Nevezési szabályzat

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/palantirfilm/data/www/onkentessegarcai.docuart.hu/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/palantirfilm/data/www/onkentessegarcai.docuart.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/palantirfilm/data/www/onkentessegarcai.docuart.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/palantirfilm/data/www/onkentessegarcai.docuart.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 149.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /var/www/palantirfilm/data/www/onkentessegarcai.docuart.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 25.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/palantirfilm/data/www/onkentessegarcai.docuart.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/palantirfilm/data/www/onkentessegarcai.docuart.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/palantirfilm/data/www/onkentessegarcai.docuart.hu/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/palantirfilm/data/www/onkentessegarcai.docuart.hu/sites/all/modules/views/views.module on line 879.

Az Önkéntesség arcai filmfesztivál (a továbbiakban Fesztivál) a Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány / DocuArt (1163 Budapest, Katóka u. 46./ 1092 Budapest, Ráday utca 18 - bejárat az Erkel utca 15. felől), a továbbiakban Szervezők által szervezett rendezvény.

A Fesztivál 2011. évben az Önkéntesség Európai Éve keretén belül, a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósul meg.

A fesztivál helyszíne és időpontja:
Budapest, DocuArt Központ, 1092 Budapest, Ráday utca 18. (bejárat az Erkel utca 15. felől), 2011. szeptember 28/29/30.

A Fesztivál versenyprogramjába magyar produkciók nevezhetnek 2010 és 2011 között készített filmekkel. (Magyar produkció alatt olyan filmeket értünk, amelyekben a magyar gyártás, illetve szerzők részvétele meghatározó. A meghatározás itt kiterjed a nem magyar állampolgárságú, de magukat magyarnak valló szerzőkre, illetve ilyen személyek által működtetett határon túli alkotóműhelyekre is.)

A nevezés feltételei:
- elektronikus adatlap hiánytalan kitöltése
- az alkotás benyújtása 1 db DVD mellékleten
(tetszőleges műfajú és hosszúságú mozgóképes alkotások szabványos „DVD Video” formátumban)
- 1 db portrékép a rendezőről (nem kötelező)
- 1-3 db jelenetfotó a filmből (nem kötelező)

A nevezés díjtalan. Egy rendező (vagy szervezet) 2 filmmel indulhat (15 perc alatti filmeknél többel is.) Minden nevezett filmet bemutatunk. A szervezők ugyanakkor fenntartják maguknak a jogot, hogy ellenőrizzék, hogy a nevezett alkotás megfelel-e a nevezési kiírásban szereplő kritériumoknak.

Nevezési határidő: 2011. szeptember 16-a 23 óra 59 perc (az online nevezési lap kitöltésének határideje.)

A DVD-ket postán várjuk a következő címen: Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány, 1461 Budapest, Pf. 64.
A lemezek postára adási határideje: 2011. szeptember 16.

A kópiák személyesen is leadhatók munkanapokon 10-18 óra között a DocuArt Filmművészeti Központban (1092 Budapest, Ráday utca 18. - bejárat az Erkel utca 15. felől)

A benyújtott DVD kópiák egyben vetítőkópiáknak is minősülnek. Ha a kópia nem lejátszható, illetve hibás, a szervezők törlik a filmet a programból. A Fesztivál a nevezett filmek vetítése esetén semmilyen címen nem fizet kópiabérleti díjat. A filmek a fesztivál ideje alatt és
helyszínein több alkalommal kerülnek nyilvános vetítésre.

A Szervezők a nevezett filmkópiákat nem küldik vissza, hanem gyűjteményükben elhelyezik, és biztosítják, hogy a film egyéni érdeklődők számára a DocuArt Video könyvtárában ingyenesen megtekinthető legyen. A Szervezők – szükség esetén – a nevezési kópiáról biztonsági másolatokat készítenek. A nevezett filmeket a Szervezők a Fesztivált népszerűsítő rendezvényeken levetíthetik.

A Szervezők a nevezési lapon feltüntetett adatokat és a jelenetfotókat illetve portréképeket, valamint a film teljes hosszának 10%-át meg nem haladó, legfeljebb 3 perces filmrészletet adatbázisban tárolják, és a Világhálón közzétehetik. Az adatok felhasználásával nyomtatott katalógus is készülhet. A jelenetfotókat, a portréképeket és a filmrészleteket a Szervezők promóciójukban felhasználhatják.